Кучма повертається до ТКГ / фото УНІАН

Повернення другого президента України Леоніда Кучми в Тристоронню контактну групу і поява в її складі омбудсмена Валерії Лутковської позитивно позначиться на переговорах в "нормандському форматі".

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів політичний консультант Дмитро Васильєв.

За його словами, Україні потрібно триматися за "Мінськ", бо саме на ньому зав'язані всі антиросійські санкції.

Відео дня

Читайте такожУ Путіна прокоментували повернення Кучми в переговори щодо Донбасу

"Поки нічого кращого не вигадано, тому Мінськ – це єдиний формат, який існує, який можливий і який потрібно підтримувати. На ньому тримається і вся програма санкцій західного світу проти Росії. Те, що Кучма повертається до мінських переговорів, добре. Кучма абсолютно професійний парламентер, який здатний відстоювати інтереси України. І Лутковська – професійний і підготовлений фахівець. Як омбудсмен вона намагалася підтримувати права людей і захищати їх. І тут вона діятиме професійно", – говорить Васильєв.

Як вважає експерт, це добре, що Україна намагається зі свого боку робити якісь кроки і реанімувати мінські переговори. Це пожвавить їх, але не гарантує результат, адже є ще фактор Росії.

"Те, що пожвавлення буде, це очевидно. А чи будуть результати – найбільша інтрига. Але є Росія, яка повинна виконувати домовленості. Але Росія не зацікавлена в тому, щоб Україна була цілісною і суверенною державою", – додає експерт.

На думку Васильєва, Україні не потрібно зупинятися на заміні представників у Тристоронній контактній групі, а намагатися впливати на Росію й іншими способами.

"Треба створювати ще жорсткішу західну коаліцію, яка буде стримувати Російську Федерацію від руйнування тієї світобудови, в якій живе вся західна цивілізація", – вважає політичний консультант.

Нагадаємо, Володимир Зеленський повернув Кучму в Тристоронню контактну групу щодо Донбасу.