Володимир Зеленський / REUTERS

Сьогодні в рамках робочого візиту до інституцій Європейського Союзу та НАТО президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

Читайте такожЗеленський і Столтенберг обговорили рішення РФ видавати паспорти жителям ОРДЛО

Як повідомила прес-служба глави держави, під час зустрічі Домбровскіс підкреслив, що Європейський Союз завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу у розмірі 500 млн євро у рамках четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС, щойно відповідні вимоги для їхнього отримання будуть виконані українською стороною.

Відео дня

Зеленський, зі свого боку, запевнив, що Україна дотримуватиметься взятих на себе міжнародних зобов’язань, зокрема, й у взаєминах із міжнародними фінансовими інституціями.

У цьому зв’язку європейську сторону було повідомлено про результати зустрічі глави держави з представниками Міжнародного валютного фонду, під час якої було досягнуто розуміння щодо подальших кроків у співпраці з Фондом.

Зважаючи на перемогу проєвропейських політичних сил на нещодавніх виборах до Європейського парламенту, Домбровскіс висловив упевненість у збереженні солідарності щодо України в майбутньому складі Європейської комісії та Європейської Ради.