Зеленський прокоментував питання "ПриватБанку"/ фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський у справі «ПриватБанку» має намір захищати інтереси лише держави та громадян України.

Про це голова держави заявив під час зустрічі з єврокомісаром Валдісом Домбровскісом.

«Що стосується «Приватбанку», я захищатиму тільки державу, тільки громадян. Мене ці ігри колишніх власників в судах не цікавлять. Я не збираюся бути на їхньому боці», – сказав Зеленський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про націоналізацію «ПриватБанку», а також рішення НБУ про перелік пов'язаних осіб фінустанови, що стало основою для конвертації зобов'язань перед ними в акції.

Міжнародні партнери України, включаючи Міжнародний валютний фонд, Представництво Євросоюзу, Європейський банк реконструкції та розвитку, Світовий банк і посольство США, виступили із заявами про підтримку націоналізації «ПриватБанку».