Учасники зустрічі обговорять питання припинення вогню та обмін полоненими / фото УНІАН

Сьогодні, 5 червня, у Мінську відбудеться перше після зміни влади в Україні засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі.

Українську делегацію на зустрічі очолить другий президент України Леонід Кучма, який нещодавно повернувся до роботи в Мінській групі після паузи тривалістю 8 місяців, повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожЕксперт спрогнозував, як повернення Кучми і поява Лутковської в ТКГ вплинуть на перемовини щодо Донбасу

Відео дня

У гуманітарній підгрупі, яка обговорює, зокрема, питання звільнення утримуваних осіб, Україну представить екс-омбудсмен Валерія Лутковська, яка також має досвід роботи в Тристоронній контактній групі.

Крім того, як повідомили Адміністрації президента України, участь в засіданні візьме заступник командувача Об'єднаних сил Богдан Бондар. Його президент України ввів у переговорну групу, оскільки вирішив, що анонсована участь нового начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака у переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську наразі не на часі.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі, як раніше повідомив президент України Володимир Зеленський, планує обговорити питання припинення вогню та обмін полоненими.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня президент Володимир Зеленський під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції у Брюсселі заявив, що Україна готова до перемовин з Росією та виконання Мінських домовленостей, але має бути, в першу чергу, здатна захистити себе.