Перша леді України прибула до Брюсселя разом зі своїм чоловіком / Фото: АП

Дружина президента України Олена Зеленська в ході візиту в Брюссель 5 червня зустрілася з українськими військовими, які знаходяться на лікуванні у військовому госпіталі імені королеви Астрід. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Читайте такожПопросивши в США нові озброєння: американський сенатор розповів про відверту розмову з Зеленським

Реабілітацію в госпіталі проходять Дмитро Кучер, Євген Пасічник і Антон Матвійчук, які отримали кульові поранення в ході військових дій на Донбасі в кінці 2017-го - початку 2018 року.

Відео дня

"У вас позитивний настрій. Мені здається, що це саме головне для видужання. Володимир передає вам привіт. Він не зміг сьогодні приїхати. Вчора ми підписували листівки - написали від душі. Ми всі цінуємо вас і чекаємо", - заявила дружина президента.

У прес-службі зазначили, що у минулого року у військовому госпіталі імені королеви Астрід пройшли реабілітацію четверо українців. Очікується, що в цьому році там побуває всього п'ятеро військових. Фінансує реабілітацію і перебування українських захисників у госпіталі бельгійська сторона. При цьому місцеві лікарі отримують досвід роботи з вогнепальними пораненнями.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський 4-5 червня здійснив перший закордонний візит у Брюссель.