Вільям Тейлор повернувся до України як тимчасово повірений у справах США / фото usembassy.gov

Посол Вільям Тейлор повернувся до України як тимчасово повірений у справах Сполучених Штатів Америки в Україні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Посольства США в Україні.

«Посольство США в Києві вітає Посла Вільяма Тейлора, який повернувся до України як тимчасово повірений у справах США. Він керуватиме нашою командою в цей час історичних виборів і перехідного періоду», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСША і Україна залишаються найбільш ворожими державами для росіян - опитування

Також сказано, що Тейлор має принести в команду американського посольства «багатий дипломатичний досвід у цей важливий момент у відносинах між Україною та США».

У Посольстві нагадали, що Тейлор вже був послом США в Україні у 2006-2009 роках, а також був спеціальним координатором Державного департаменту з питань Близького Сходу, представником США в Близькосхідному квартеті та на інших дипломатичних посадах.

Перед останнім призначенням пан Тейлор обіймав посаду виконавчого віце-президента Інституту миру США.

«Я з нетерпінням чекаю того, щоб очолити команду посольства США у розбудові міцних робочих відносин з президентом Зеленським та його командою, іншими українськими посадовцями та політичними силами, а також підтримці наших міцних партнерських відносин з громадськими організаціями та українським народом», – сказав Тейлор.

«Сполучені Штати залишаються глибоко віддані успіху стабільної, процвітаючої, демократичної та вільної України, і ми продовжуємо підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України», - додав він.

Також сказано, що Крістіна Квін, яка нещодавно керувала американським посольством як тимчасовий повірений, повернеться до своєї роботи на посаді заступника голови місії.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня у Посольстві США в Україні заявили, що посол Марі Йованович до кінця травня завершить свою роботу, хоча термін її повноважень спливав влітку.