УНИАН

Про це в коментарі УНІАН повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Звичайно ж, у зв'язку з відставкою голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Ігоря Коломойського, відкриються проблеми, пов'язані з утриманням стабільності в Дніпропетровській області, яка примикає до зони АТО», - вважає він.

У Дніпропетровській області, на думку експерта, позиції центральної влади не настільки зміцнені, як у місцевої еліти, яка орієнтована на Коломойського, й це чудово розуміють у Києві.

Відео дня

Тому, продовжив він, «щоб не допустити вакууму влади у зв'язку з відставкою Дніпропетровського губернатора, президентська команда блискавично призначила нового виконуючого обов'язки голови ОДА Валентина Резніченка, який ще не встиг освоїться на посаді губернатора Запорізької області».

Читайте такожКоломойський залишається впливовим гравцем на політичній та економічній арені - політолог

До речі, на думку Карасьова, «це свідчить про коротку кадрову лаву президентської команди для того, щоб заповнити вакуум адміністративного та політичного контролю на сході й півдні України».

Карасьов вважає, що «остаточно від видів на українську політику Ігор Коломойський не відмовиться. Політичних можливостей у нього достатньо, в тому числі й через афільованих із ним депутатських груп у парламенті та окремих фракцій та депутатів, але, тим не менш, відкрито найближчим часом про свої політичні наміри, тим більше про такі політичні претензії, які кидають виклик президенту й центральній владі Коломойський заявляти не буде і переведе свої політичні прагнення в режим тихої політики, тихої дипломатії, без особливих «шуму і пилу».

Як повідомляв УНІАН, 24 березня президент України задовольнив прохання Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської ОДА

За інформацією прес-служби президента, «Порошенко задовольнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Відповідний указ глава держави підписав під час зустрічі з ним».

Також прес-служба повідомляє, що «президент зазначив, що Дніпропетровська область повинна залишатися надійним захисним кордоном на сході України: «... повинні забезпечити мир, стабільність і спокій. Дніпропетровська область повинна залишатися бастіоном України на сході, захищати мир та спокій громадян».

В. о. голови Дніпропетровської ОДА буде призначено Валентина Резніченка.