Сабадаш не має права залишати межі Василькова / фото: 24tv.ua

Печерський районний суд Києва відсторонив міського голову Василькова Київської області Володимира Сабадаша від посади.

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації МВС України, про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

Читайте також"Замах на вбивство": на Сумщині жорстоко побили екс-мера Конотопа Семеніхіна (відео)

Відео дня

«У квітні поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в інтересах одного з кандидатів у президенти під виглядом міської бюджетної програми «Турбота», де людям роздавали по тисячі гривень. Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про відсторонення міського голови Василькова, районного центру на Київщині, Володимира Сабадаша із займаної посади. Сподіваємося, це стане хорошою превенцією від порушення закону для всіх інших осіб на цих виборах», – наголосив Цуцкірідзе.

26 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Сабадаш не має права залишати межі Василькова. Крім того, він повинен повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Васильківському міському голові було оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України - ч. 3 ст. 27 (організація або керування злочином) ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом).