Мера Василькова підозрюють у підкупі виборців / фото УНІАН

Генеральна прокуратура оголосила підозру міському голові Василькова (Київська область) Володимиру Сабадашу у рамках кримінального провадження про підкуп виборців.

Про це сьогодні, 19 квітня, повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, передає прес-служба МВС.

За його словами, поліція розпочала кримінальне провадження за фактом надання виборцям неправомірної вигоди за вчинення дій, пов'язаних з реалізацією виборчого права в інтересах одного з кандидатів у Президенти України, ч. 4 ст. 160 КК України (Підкуп виборця, учасника референдуму).

Відео дня

Читайте такожНа Волині поліція вилучила 720 тисяч гривень, які видавали учасникам "сітки" Порошенка (фото, відео)

"В ході розслідування ми також встановили факти розтрати державних коштів шляхом зловживання службовими особами Васильківської міської ради. В січні-лютому 2019 року вони безпідставно виплатили матеріальну допомогу окремим громадянам та умисно приховували офіційні документи, аби унеможливити встановлення цих розтрат", - зазначив Максим Цуцкірідзе.

Сабадашу оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 27 (Організація або керування злочином) ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357(незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом).

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочину.

Як повідомляв УНІАН, журналісти з'ясували, що за голос на користь Порошенка пенсіонерам у Василькові виплачували по тисячі гривень з міського бюджету. Жінки, з якими поспілкувалися журналісти, зізналися, що їх просили голосувати за Порошенка. А жителям одного з елітних комплексів пощастило ще більше. Там платили по 2-3 тисячі гривень.