За словами Парубія, не можна, щоб спостерігачі від країни-агресора визначали демократичність виборів в Україні / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує на необхідності не допустити російських спостерігачів від ПАРЄ на парламентські вибори в Україні у випадку, якщо російську делегацію відновлять в ПАРЄ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради.

«Я вважаю за доцільне, щоб у випадку, якщо російська делегація буде відновлена в правах в ПАРЄ, відкликати своє запрошення як голови Верховної Ради України щодо участі спостерігачів в Україні. Якщо вони будуть намагатися через ПАРЄ направити в Україну російських спостерігачів - ми цього не можемо дозволити, щоб спостерігачі від країни-агресора визначали демократичність українських виборів», - наголосив Парубій.

Відео дня

Читайте такожКомітет Ради підтримав рішення призупинити участь української делегації у ПАРЄ

Він висловив переконання, що у цьому питанні він отримає підтримку профільного комітету та всіх голів фракцій.

Раніше УНІАН повідомляв, що 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською Асамблеєю щодо повноважень та голосування". Документ підтримали 118 парламентаріїв, проти були 62, 10 утрималися. У зв'язку з цим рішенням механізм запровадження санкцій, який у ПАРЄ діяв до цього, скасовано.

26 червня в Парламентській асамблеї Ради Європи підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без введення яких-небудь санкцій. "За" відповідну резолюцію проголосували 116 парламентаріїв, "проти" - 62, 15 "утрималися".