Журналіст прокоментував останні події у ПАРЄ / фото Council of Europe, Candice Imbert

Україна має звикнутися із позицією, що вона має допомогти собі сама, адже Захід не може любити Україну сильніше, ніж самі українці.

Читайте також"Антипутінська коаліція розпалася": дипломат розповів, які країни Європи залишились на боці України

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив відомий британський журналіст, експерт з питань енергетичної та кібернетичної безпеки й шпіонажу Едвард Лукас.

Відео дня

«Основне, що повинно бути зроблено в Україні, мають зробити українці. МВФ надав фінансову допомогу, і Україна пройшла через дуже важкий період 2014 року. Треба продовжувати реформи у енергетичному секторі, критично важливими є зміни державного управління і судочинства. Треба заохочувати позику, аби були інвестиції в бізнес. Військова допомога із США – дуже необхідна», – зазначив Лукас.

Він наголосив, що скандальне повернення Росії до ПАРЄ «було на рідкість поганим рішенням». «Тепер ми маємо відновитися від шкоди, яку зазнали. Я вважаю, що західні країни мали б вийти з Ради Європи після повернення туди Росії. Зараз надзвичайно розхитані Німеччина і Франція, Британія і Америка. Тож я навіть не знаю, чим зараз є Захід. Тому Україні треба вирішувати свої проблеми самостійно», – пояснив журналіст.