Клімкін попередив про небезпеки "спільного менеджменту" для України / УНІАН

Сценарій створення в Україні «спільного менеджменту» проєвропейських та проросійських сил, подібний тому, що нещодавно був реалізований в Молдові, стане для країни катастрофою.

Читайте такожКлімкін дав пораду претенденту на посаду глави МЗС

Таку думку в інтерв’ю виданню theБабель висловив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. За його словами, зараз в Європі він чує думки щодо того, що з Росією треба якось говорити.

Відео дня

«Дуже популярна ідея — чи не може бути спільного менеджменту для спільного сусідства. Приклад такого «спільного менеджменту» — те, що відбулося в Молдові. Хоча там не тільки Росія і Європа, але і США брали участь. Якщо це буде застосовано до України, нам будуть на голову надягати рішення і стратегії, які не ми розробляли. Це буде справжня катастрофа», – вважає міністр.

На думку очільника МЗС, аби протистояти цьому, слід «побудувати свою візію і проактивну логіку, як її реалізувати».

«Але є втома в Європі, є побоювання, що буде в Росії, є дискусії, як побудувати середньострокове партнерство з Росією. Ніхто не знає, як буде розвиватися світ: США, Азія, хто виграє президентські вибори в Штатах і яку політику потім вестиме, якою буде політика Китаю, що буде на Близькому Сході», – підсумував він.

Нагадаємо, 15 червня в Молдові після політичної кризи почав працювати затверджений парламентом новий уряд під керівництвом Майї Санду.

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що "Демпартія, яка узурпувала владу, визнала поразку".