Політолог нагадав, що Медведчук активно бореться за місця в Раді / Фото УНІАН

"Телеміст між Росією і Україною", який мав намір провести близький до Віктора Медведчука український телеканал Newsone, не потрібен президенту РФ Володимиру Путіну. В ньому був зацікавлений сам Медведчук, щоб показати свою силу перед виборами у Верховну Раду.

Про це в коментарі Главреду розповів політолог і соціолог, директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко.

Читайте також"Настав час заарештувати": політолог розповів, як треба покарати Медведчука за скандал з телемостом

Відео дня

«У нас діє підпільний обком, в якому є три богатирі – це президент Володимир Путін, колишній президент Петро Порошенко і Віктор Медведчук. Та вони практично контролюють більшість державних структур, і таким чином показують свою силу і владу», - заявив він.

На думку Небоженка, ідея телемосту неправильна через велику кількості загиблих на Донбасі від рук російських найманців.

"Тим не менш, Медведчук продемонстрував, що здатний керувати порядком денним країни. Журналісти знають, що порядок - це найбільш важливі теми, які розглядаються. І вони шукають найбільші інформаційні та емоційні конфлікти. І Медведчук показав свою силу. Він активно бореться за місце під сонцем, і йому потрібно, щоб якомога більше людей пройшло у Верховну Раду", - пояснив політолог.

Небоженко переконаний, що для Петра Порошенка це теж важливо, тому що таким чином йде мобілізація електорату західної України – для жителів цього регіону дуже важливо, щоб не було ніяких контактів з Росією. І це відмінний привід.

"І, звичайно ж, це прямий удар по голові держави Володимиру Зеленському. Президенту Віктору Януковичу у 2013-му, щоб підкупити, Росія дала три мільярди доларів. Зеленському ніхто нічого не дає, його "щемлять", над ним знущаються", - підкреслив експерт.

Також Небоженко вважає, що ситуація з телемостом навряд чи потрібна Путіну і, швидше за все, затіяна на прохання Медведчука, який таким чином вирішує свої електоральні завдання.

«На рейтингу партії Медведчука ситуація з телемостом навряд чи якимось чином може відбитися, свої 10% вони набирають у будь-якому випадку. У них є електорат, він досить ядерний, зі своєю ідеологією», - зазначив політолог.

«А ось у Опоблока, в який увійшли кілька партій, таких як Відродження, Наші і Довіряй справам - одеського і харківського мерів. У них слабенькі рейтинги, відібрати голоси можна", - резюмував Небоженко.