false

Марш польських націоналістів у Вроцлаві — черговий прояв гібридної війни, яку Росія веде проти України.

Про це на сторінці у фейсбук написав голова Всеукраїнського Патріотичного руху «Гідність нації» Володимир Тесля.

На його думку, спроби Кремля посіяти ворожнечу між польським і українським народами мають «системний і спланований характер». «Хочу подякувати міській владі Вроцлава за адекватну реакцію на так звані «антиукраїнські провокації». Українському суспільству та МЗС варто брати приклад з польської сторони та рішуче протидіяти спробам Москви розіграти в Україні «антипольський шабаш». Говорити про Гідність може тільки той, хто усвідомлює причини і наслідки дій», — пише Тесля.

Відео дня

Він також закликав істориків долучитися до розкриття правди про те, як НКВС і його наступники в особі КГБ і ФСБ штучно дестабілізують польсько-українські міжнаціональні та міжнародні відносини.

Нагадаємо, у польському Вроцлаві десятки націоналістів влаштували марш, метою якого було «вшанувати пам'ять чоловіків і жінок, молодих і старих поляків, яких не вбивала і не депортувала радянська влада до Сибіру, а яких вбивали українці під час так званого кривавої неділі». Влада Вроцлава зупинила марш менш ніж через годину після його початку — за розпалювання ненависті до українців.