Голова ВР висловив сподівання, що «до кінця цієї каденції сенсорна кнопка і персональне голосування будуть введені» / vk.com

Найближчим часом у парламенті України передбачається запустити в роботу спеціальну «сенсорну кнопку», що не дозволятиме народним депутатам голосувати за своїх колег.

Про це в інтерв’ю «5 каналу» сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відповідаючи на запитання, коли парламент України позбудеться проблеми «кнопкодавства».

Читайте такожНазвано дату, коли закриється остання сесія Верховної Ради восьмого скликання (відео)

Відео дня

Він зазначив, що цього ще не встигли зробити через призначені на 21 липня позачергові вибори до парламенту, але Апарату Верховної Ради вже доручено вирішити всі технічні питання, щоб ввести хоча б сенсорну кнопку. «І я сподіваюся, що Апарат знайде всі необхідні механізми, щоб в той період, коли не буде сесії – між 11 липня і першим засіданням нового скликання, щоб цей період був максимально використаний, щоб в залі зробити переобладнання», - сказав Парубій.

Голова ВР висловив сподівання, що «до кінця цієї каденції сенсорна кнопка і персональне голосування будуть введені», і додав, що видасть відповідне розпорядження.

Як повідомляв УНІАН, 21 червня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України.

Документом пропонується передбачити кримінальну відповідальність за неособисте голосування у вигляді штрафу від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також громадські роботи за депутатські прогули.