Партія Ляшка не потрапляє в новий парламент / фото УНІАН

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко вважає, що у нардепа Верховної Ради VIII скликання Олега Ляшка — лідера Радикальної партії, яка не потрапляє в новий парламент, є політичне майбутнє, він залишиться в українській політиці.

Ляшка не варто списувати з рахунків, він все-таки талановитий чоловік, розповів експерт під час чату на Главреді.

Читайте такожВибори в Раду: яким буде новий парламент 2019 (відео)

Відео дня

За словами співрозмовника, політик не втратив своє електоральне ядро, просто ядра не вистачило для того, щоб він зміг пройти в Раду.

"Наша політика дуже мінлива. Симпатії виборців змінюються дуже швидко. Я вже відзначав феномен, коли результат партії на парламентських виборах гірший, ніж результат лідера цієї партії на президентських виборах. І у Ляшка в цьому плані далеко не найгірша ситуація...", — зазначив Фесенко.

Експерт підкреслив, що головна причина такого результату голосування за Ляшка на позачергових виборах у Верховну Раду 2019 — це мінливість електоральних симпатій.

"...Ляшко персонально у політиці залишиться. Так що його прихильники і супротивники можуть не хвилюватися: Ляшко нікуди не дінеться, просто проявляти себе буде поза парламентом", — вважає він.

Співрозмовник вважає, що замість Ляшка тепер у нас є президент Володимир Зеленський.

"Деякі жартують, що професійний актор переміг актора-аматора. Але я б оцінював цю ситуацію по-іншому", — додав він.

"Просто Ляшко, коли виграв у 2014 році, акумулював протестний електорат. А зараз є інші люди, які це роблять більш переконливо й ефективно. Ляшко ж цю опозиційність значною мірою втратив. Так що звинувачувати йому потрібно тільки самого себе", — пояснив Фесенко.

Голова правління Пенти зазначив, що тоді політик "був яскравим опозиціонером, а в останні роки ми побачили, як він дуже часто просто заробляв таким чином, ніж виявляв опозиційність, або ж його опозиційність була, швидше, на словах".

Нагадаємо, вибори у Верховну Раду України 2019 відбулися 21 липня, Центрвиборчком підрахував 100% проток. В парламент проходять п'ять політсил, а Радикальної партії не вистачило менше відсотка для подолання прохідного бар'єру.