У колишній УПЦ МП створили комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув'язнених / УНІАН

У колишній Українській православній церкві Московського патріархату створили комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув'язнених.

Читайте такожМедведчука відсторонили від Мінського процесу

Про це йдеться у повідомленні на сайті інформаційно-просвітницького відділу колишньої УПЦ МП.

Відео дня

Зазначається, що 28 липня відбулось засідання священного синоду, під час якого була створена комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув'язнених.

У цьому зв'язку сказано, що ще 15 червня глава колишньої УПЦ МП Онуфрій звернувся до «святішого патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території Російської Федерації».

Також повідомляється, що того ж дня було направлено листа до президента України Володимира Зеленського з проханням «про відновлення процесу обміну полоненими, а також помилування і звільнення полонених, які знаходяться на території України».

«Зважаючи на це, священний синод підтримав ініціативу Блаженнішого митрополита Онуфрія щодо відновлення процесу обміну полоненими, звільнення ув’язнених та встановлення миру на Донбасі. Члени синоду наголосили на важливості обміну полоненими у форматі «всіх на всіх», - йдеться у рішенні синоду УПЦ.

Крім того, повідомляється, що до комісії з питань обміну полоненими та звільнення ув'язнених увійшли преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань.