Петро Порошенко / REUTERS

П'ятого президента України Петра Порошенка звинувачують у тому, що той, користуючись своїм становищем, санкціонував прослуховування іноземних дипломатів, послів Франції, Німеччини, Білорусі та місії МВФ в Україні, заявив юрист і колишній заступник глави Адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов.

Читайте такожПортнова допитали в ГПУ у справі Майдану

"Друзі, сьогодні мав розмову з Антоном Чернушенком - колишнім керівником апеляційного суду Києва, за заявою якого ДБР почало розслідування фактів грубого втручання Порошенка і заступника глави його адміністрації Філатова в діяльність суду", - повідомив Портнов у своєму Telegram-каналі, передає "Главред".

Відео дня

За його словами, Чернушенко підтвердив дані, що адміністрація Порошенка супроводжувала телефонними дзвінками клопотання правоохоронців на санкціонування прослуховування дипломатів та послів з ЄС, а також місії МВФ в Україні.

"Крім того, він письмово підтвердив пряме втручання Порошенка в судовий спір щодо розподілу акцій компанії "Нафтогазвидобування" і вплив на прийняття судом рішень щодо арешту акцій однієї з найбільших агропромислових компаній. За цими епізодами ми склали план процесуальних дій і координації юридичної роботи", – анонсував Портнов нові справи проти екс-президента.

Юрист додав, що "фігурантам потрібно готуватися до допитів і санкцій тепер ще й по цій справі. У повній відповідності з правоохоронною та судовою реформою".

Як повідомляв УНІАН, 25 липня Порошенко був у ДБР на допиті у справі про продаж заводу "Кузня на Рибальському". Його звинувачують у відмиванні коштів і несплаті податків при продажу підприємства. За словами юриста Андрія Портнова, екс-президент легалізував 300 млн доларів доходів через офшорні компанії.

Суд вже дав добро на вилучення документів у банку Порошенка у справі про продаж "Кузні на Рибальському".

У свою чергу Порошенко підкреслив, що стурбований тим фактом, що в ДБР постійно відбуваються витоку інформації кримінальних проваджень на адресу Портнова.

Також він заявив, що на допиті його запевнили, що проти нього немає жодної кримінальної справи.