Чубаров назвав головні питання візиту Зеленського до Туреччини / фото УНІАН

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Туреччини обговорюватиметься співпраця в питаннях щодо звільнення українських політв’язнів, утримуваних на території Росії і анексованого Криму.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє Крим.Реалії.

Читайте такожЗеленський привітав Джонсона з перемогою на виборах лідера британської Консервативної партії

Відео дня

"Під час візиту буде обговорюватися дуже широке коло питань: починаючи від взаємодій у військовій сфері і завершуючи співпрацею в питаннях звільнення політв’язнів, забезпечення прав людини на окупованих територіях. Я не сумніваюся, що Україна буде в цьому отримувати підтримку турецької держави на всіх міжнародних майданчиках", - зазначив Чубаров.

Він наголосив, що Туреччина продовжує бути стратегічним союзником України.

"Те, що Туреччина в числі країн, куди відбуваються перші візити новообраного президента, говорить про те, що вона продовжує розглядатися Україною як близький стратегічний партнер і союзник. Це, безперечно, незмінна позиція Туреччини щодо територіальної цілісності української держави: невизнання анексії Криму та підтримка кримськотатарського народу і його опору російській окупації", - додав глава Меджлісу.

Як повідомляв УНІАН, у прес-службі президента України повідомили, що 7-8 серпня Зеленський перебуватиме з візитом у Турецькій Республіці.

"У рамках візиту в Анкарі заплановані переговори глави держави з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом", - йдеться у повідомленні.

Також запланована зустріч з представниками української та кримськотатарської громад.

Крім того, у Стамбулі Зеленський зустрінеться з Вселенським патріархом Варфоломієм І.

Національний лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв повідомив, що також візьме участь у поїздці Зеленського до Туреччини. За його словами, під час візиту планується обговорення поглиблення стратегічного партнерства та збільшення торгового обороту двох країн.

На думку Джемілєва, необхідно подякувати Ердогану за його тверду позицію щодо невизнання анексії Криму. За словами депутата, необхідно також обговорити питання українських політичних в’язнів та їхнє становище в анексованому Криму і в Росії.