Президенти України та Росії також обговорили процес розмінування в районі Станиці Луганської / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним заявив про відсутність необхідності внесення змін до Конституції України для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у прес-релізі Офісу президента України за результатами розмови двох лідерів.

Читайте такожЗеленський провів телефонну розмову з Путіним після загибелі українських військових на Донбасі

Відео дня

Зазначається, що в ході розмови була акцентована важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі.

«Сторони обговорили ситуацію з нічними обстрілами, у результаті яких загинуло четверо українських військовослужбовців. Володимир Зеленський наголосив на неприпустимості повторення подібного», - зазначають у прес-службі.

Крім того, вказується, що президенти України та Росії також обговорили процес розмінування в районі Станиці Луганської, необхідного для початку відновлювальних робіт і ремонту моста.

Також йшлося про важливість діалогу в рамках Тристоронньої контактної групи.

«Володимир Зеленський підкреслив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України», - йдеться в повідомленні.