Колишній президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, під будівлею відомства зібралися прихильники та опоненти екс-президента.

Читайте такожДБР викликає Порошенка на допит у справі щодо купівлі-продажу "Прямого"

Противники вимагали засудити Порошенка за нібито привласнення санаторію в Козині, зазначає у Twitter журналіст "Радіо Свобода" Євген Солонина.

У ДБР Порошенка планують допитати у справі щодо можливого ухиляння від сплати податків при купівлі телеканалу «Прямий».

Під будівлею Державного бюро розслідувань Порошенка зустріли як прихильники, так і опоненти / фото 24 канал

Допит екс-президента України проходить за посилених заходів безпеки. Як передає кореспондент УНІАН, після інциденту 25 липня, коли під ДБР на капот автомобіля Порошенка вискочив провокатор, сьогодні будівля бюро перебуває під посиленою охороною поліції та Національної гвардії.

Зокрема, поліція створила для Порошенка коридор, щоб він зміг зайти в будівлю ДБР.

Зараз під будівлею ДБР триває акція. В цілому вона малочисельна, проте неподалік ховаються молодики спортивної статури, які можуть очікувати на вихід Порошенка з допиту.

Підтримати Петра Порошенка до Державного бюро розслідувань прийшли троє його дітей - Михайло, Євгенія та Олександра.

Як передає кореспондент УНІАН, біля входу до будівлі ДБР проходять дві акції. Учасники однієї вимагають притягнути Порошенка до відповідальності, інші, у якій беруть участь також троє дітей Порошенка, виступають на його підтримку. Зокрема вони, побачивши, що акцію знімають проросійські телеканали, скандують: “Московським вошам ганьба!”.

Нагадаємо, 25 липня Порошенко прийшов на допит у ДБР у справі про продаж заводу «Кузня на Рибальському». Після допиту Порошенка у ДБР на нього намагались напасти.

У ДБР повідомили, що Порошенко фігурує в 11 кримінальних провадженнях. Як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, Порошенко проходить у справах як свідок, підозр йому не вручали.

1 липня Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії у приміщенні телеканалу "Прямий".