Гримчака затримали 14 серпня / фото УНІАН

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака затримали випадково, причому в рамках іншої резонансної справи – про побиття нардепа Тетяни Чорновол.

Про це повідомляє "Главред", посилаючись на джерела у правоохоронних органах.

Читайте такожЗатримання Гримчака на хабарі: СБУ оприлюднила відео із пачками грошей

Відео дня

"Йдеться про розслідування злочину, яке сталося в грудні 2013-го року. Тоді на журналістку напали молодики під Києвом та жорстоко побили. Щодо одного з фігурантів цього злочину, скажімо так, недостатньо доказової бази. І тому проводилися негласні слідчі дії. Вони показали, що зараз людина вчиняє злочин, тому її й затримали", - розповів співрозмовник ЗМІ.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали заступника глави МінТОТ Гримчака та його помічника при отриманні хабара.

«Затримані вимагали хабар на суму 1,1 млн доларів США від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. вони були затримані «на гарячому», - зазначили в СБУ.

Своєю чергою, журналіст Юрій Бутусов повідомив на своїй сторінці в Facebook, що арешт Гримчака санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко. «Згідно з матеріалами справи, повідомляють джерела, Гримчак використовував свої зв'язки з керівництвом іншого міністерства - Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури. Це управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, давно відоме торгівлею дозволами на будівництво в історично цінних місцях, насамперед у Києві. Якщо такого дозволу немає - будівництво незаконне. Начебто один підпис, а як же дорого він коштує. Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання», - зазначив Бутусов.

Сьогодні, 15 серпня, у МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не стосується діяльності цього міністерства.