Стало відомо, кого "Слуга народу" делегує на посади спікера та першого віце-спікера Ради / Ілюстрація REUTERS

Cьогодні на засіданні підгрупи Підготовчої депутатської групи представники партії "Слуга народу" повідомили, що делегують Дмитра Разумкова та Руслана Стефанчука на посади голови і першого заступника голови Верховної Ради.

Читайте такожРазумков: від нас будуть хотіти швидкого завершення війни, але завершити її швидко не вийде

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам після засідання підгруп Підготовчої депутатської групи повідомив новообраний народний депутат від партії "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

На запитання, чи вже були якісь попередні домовленості навколо того, хто може зайняти крісла віце-спікерів, Герасимов відповів: "Сьогодні на підгрупі було озвучено від фракції "Слуга народу", що вони делегують Дмитра Разумкова і Руслана Стефанчука на позиції спікера і першого віце-спікера... Що стосується віце-спікера, то поки що немає таких речей, тому що ідуть проговорення".

Своєю чергою, Разумков, відповідаючи на запитання про його і Стефанчука кандидатури у президію парламенту, відповів, що за ці призначення ще має голосувати парламент.

На уточнення, чи підтверджує він висування їхніх кандидатур, Разумков сказав: "Партія запропонує, скоріш за все, саме такі кандидатури на вищезазначені посади".

Крім того, на запитання, хто буде заступником голови ВР, Разумков відповів, що цю посаду "Слуга народу" запропонувала своїм колегам по парламенту.

Як повідомляв УНІАН, представник "Опозиційною платформи - За життя" Вадим Рабінович заявив, що партії "Батьківщина" і "Голос" відмовилися від посади заступника голови Верховної Ради.