У випадку збоїв у роботі системи "Рада" депутати голосуватимуть "дідівським способом" - руками / фото УНІАН

Новообрані народні депутати на першому засіданні парламенту IX скликання 29 серпня у випадку збоїв у роботі системи "Рада" голосуватимуть "дідівським способом" - руками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це новообраний народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Стефанчук сказав у коментарі журналістам.

Він зазначив, що у зв’язку із ситуацією навколо системи "Рада" було спілкування з представниками Апарату Верховної Ради, які запевнили, що "жодних збоїв в підготовці голосування не має бути".

Відео дня

За словами Стефанчука, у партії переживають, щоб у перший день роботи новообраної Верховної Ради не було впливів на систему для голосування.

Читайте такожСБУ та ДБР впустив до Ради посадовець парламенту: вважає впровадження сенсорних кнопок незаконним

"Звичайно, якщо таке станеться, то ми перейдемо до дідівського способу голосування - голосування руками. Ми для цього і створюємо лічильну комісію, але дуже сподіваємося, що "Рада-3" як функціонувала, так і буде функціонувати, з технічної точки зору і з юридичної точки зору", - наголосив Стефанчук.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 серпня, на брифінгу голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що 23 серпня слідчі СБУ і ДБР "заблокували" роботу комп’ютерного центру парламенту.

Крім того, він повідомив, що керівник Апарату ВР отримав від ДБР листа, в якому повідомляється про розслідування провадження за ст. 363 Кримінального кодексу України "за фактом порушення службовими особами Апарату Верховної Ради правил експлуатації електронно-обчислювальних машин та автоматизованих систем шляхом впровадження використання сенсорної клавіші в електронній системі підрахунку голосів картками Верховної Ради України".

Також сьогодні, 27 серпня, співробітники СБУ і ДБР знову заблокували роботу технічних служб парламенту.

Урочисте засідання Верховної Ради дев’ятого скликання та перше пленарне засідання ВР дев’ятого скликання відбудеться 29 серпня.