За словами Стефанчука, не напрацьованими залишаються зміни щодо статусу Донбасу / фото УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Руслан Стефанчук пояснив, що партія дійсно підготувала 465 законопроектів, але далеко не всі вони стосуються змін до Конституції.

Про це він розповів 29 серпня перед складанням присяги народного депутата, передає DW.

Читайте такожУ "Слузі народу" звинуватили Парубія в блокуванні розгляду скасування депутатської недоторканності«Я мав на увазі 465 законопроектів, серед яких, у тому числі, є і зміни до Конституції. Йдеться про зміни в частині скорочення корпусу депутатів до 300 осіб; в частині наявності додаткових підстав для скасування статусу народного депутата – це «кнопкодавство», а також питання, пов'язані з прогулами депутатів. Це внесення як окремого суб'єкта законодавчої ініціативи народу України. І ціла низка інших, там їх близько восьми змін, якщо ми говоримо тільки про Конституцію», – зазначив Стефанчук.

Відео дня

При цьому він додав, що зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу у фракції «Слуги народу» наразі не напрацьовані: «Для цього потрібна глибока фахова дискусія».

Водночас Стефанчук повідомив, що сформульована низка змін до регламенту парламенту: «Той регламент, який є зараз, не витримує жодної критики, і ми знаємо, що місія Кокса висловила низку зауважень щодо вдосконалення регламенту».

Крім цього, зазначив Стефанчук, є великий блок економічних законопроектів, «пов'язаних з перезапуском судової системи, системи прокуратури та антикорупційних органів».

Як повідомляв УНІАН, днями на запитання про те, що у «Слуги народу» начебто є близько сотні ініціатив про внесення змін до Конституції, Стефанчук відповів: «Неправда, їх 465».