У Київ можуть передати кримінальну справу 24 моряків / фото УНІАН

Українських політв'язнів, які відбувають «термін» в Росії, можуть помилувати указом президента РФ Володимира Путіна в обмін на помилуваних росіян, засуджених в Україні.

Про це з посиланням на джерело, близьке до переговорів, повідомляє "Комерсант".

Читайте такожФейгін: я зараз у Києві і розраховую зустріти політв'язня Сущенка тут

Відео дня

За даними російського видання, українських політв'язнів готові помилувати, якщо від них надійдуть звернення на ім'я Путіна. При цьому кілька людей, зокрема режисер Олег Сенцов, відмовилися просити помилування, оскільки це буде означати визнання провини.

Після цього політв'язнів, які перебувають під слідством у Росії, можуть передати українському суду, який, як передбачається, продовжить розгляд "справ".

Так, у Київ можуть передати кримінальну справу 24 моряків, затриманих у Керченській протоці. Адвокати моряків це не коментують, побоюючись зірвати переговори.

Деякі українці, за даними видання, відмовилися брати участь в обміні.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Кліха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Також сьогодні стало відомо, що в «Лефортово» етапували Сенцова.

Сьогодні депутат від партії «Опозиційний блок - За життя» Віктор Медведчук заявив, що Україна і РФ ще не узгодили остаточний варіант обміну утримуваними особами.