false

Українці Олег Сенцов та Роман Сущенко, а також інші в'язні Кремля, вже в Україні, а прибули вони на військовий аеродром.

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на інформоване джерело.

"Вони прилетіли в Україну вже о 5 годині ранку. Літак летів через Естонію, і приземлився на одному з військових аеродромів. Де саме, не скажу", - повідомив він.

Відео дня

Також, за словами співрозмовника, і утримувані в Україні люди о першій ночі вилетіли в Росію. Вони вже знаходяться там.

Читайте такожОбмін полоненими між Росією і Україною відкладається до наступного тижня - ЗМІ

Чому ж досі немає офіційної інформації про обмін джерело пояснює так: "Зрозумійте, не всі наші полонені в нормальному фізичному та емоційному стані. Їм потрібно прийти до тями", – говорить співрозмовник.

За його словами сюди прилетіли всі. Це всі моряки, також Володимир Балух, Павло Гриб, Микола Карп'юк, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Олег Сенцов. Також серед них має бути і Едем Бекіров. Щодо політв'язня Євгена Панова поки даних у джерела немає "Я просто цього не знаю. Але Сенцов є. Його міняли з Вишинським трохи за іншою процедурою", - пояснив він.

Затримка з обміном викликана оформленням документів людям. "Не у всіх були навіть паспорта, треба було їх видавати. Але терміни, можна сказати, витримані", – вважає джерело.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

29 серпня стало відомо, що в «Лефортово» етапували Олега Сенцова.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, обраний народний депутат від партії «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз припустив, що незаконно засуджені в РФ українські політв'язні повернуться в Україну 30 серпня.

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, який отримав громадянство України, заявив, що в п'ятницю, 30 серпня, відбудеться обмін полоненими між Україною і Росією. "Сьогодні буде обмін полоненими. Тримаємо кулаки!" - написав він у Facebook. У коментарях Пономарьов додав, що, за його інформацією, обмін відбудеться вночі.

Сьогодні, 30 серпня, Крим.Реалії повідомили, що незаконно захоплених у полон Росією в районі Керченської протоки українських моряків літаком вже доставлено до Києва в рамках російсько-українського обміну.

В Офісі президента України наголосили, що процес переговорів щодо обміну полоненими триває. «Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», - відзначили в ОПУ.