Нардепи "Слуги народ" зареєстрували "телевізійні" законопроекти / фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Група народних депутатів від партії "Слуга народу" зареєструвала у Верховній Раді два законопроекти, пов’язані із телебаченням.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook нардеп від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, яка є одним із ініціаторів внесених законопроектів.

Читайте такожУ "Слузі народу" спрогнозували, коли ВР може остаточно ухвалити зміни до Конституції

Відео дня

Так, законопроектом №2036 пропонується внести зміни до закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" і затвердити нову процедуру призначення та звільнення членів Нацради.

"Чинне законодавство передбачає двомісячну відсутність членів Нацради, які призначаються по квоті Верховної Ради України, допоки триває процедура відбору та їх призначення. Ми вважаємо це неприпустимим та хочемо забезпечити безперервну роботу регулятора", - зазначила Кравчук.

Другий законопроект №2035 стосується діяльності операторів цифрового мовлення. За словами депутатки, суть проекту важко пояснити простою мовою, але "від цього документа фактично залежить інформаційна безпека України".

За її словами, загальнонаціональне цифрове ефірне мовлення нині залежить від приватних компаній з непрозорою структурою власності та невідомими кінцевими бенефіціарами. 

"У законопроекті ми виписали цілу низку вимог до засновників, учасників, власників провайдерів програмної послуги, а також операторів телекомунікацій з загальнонаціональним покриттям, які гарантуватимуть неможливість протиправного впливу держави-агресора на інформаційний простір України", - наголосила Кравчук.

Як повідомляв УНІАН, довкола головного органу з контролю за ЗМІ епохи президентства Петра Порошенка - Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - розгорається великий корупційний скандал.