Зеленський заявив, що повернення до України з Росії моряків і політв’язнів буде першим кроком до звільнення всіх полонених / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що повернення до України з Росії моряків і політв’язнів буде першим кроком до звільнення всіх полонених і припинення вогню.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський повідомив в аеропорту "Бориспіль" після зустрічі українських військовополонених моряків та політв'язнів.

Читайте такожЗеленський про обмін: і я, і Путін зробили все, що пообіцяли

Відео дня

«Мені здається, ми всі зробили перший крок, він був дуже складним. Ми знаємо, що далі робити... Далі будемо наближатись до повернення всіх наших полонених і продовжувати вже у Мінському процесі розведення військ двома етапами: Золоте-Петрівське спочатку, а потім розведення військ по всій території і припинення вогню повною мірою та припинення війни», - сказав президент.

Він додав, що після цього розпочнеться «найскладніший етап» повернення окупованих територій.

«Я думаю разом з вами, разом з усією країною ми повернемо не тільки людей, а наші території», - наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.