За словами Сагайдака, Слончака не запрошували на жодну нараду до Кличка / kyivcity.gov.ua

Депутат Київради Ілля Сагайдак допускає, що голова КМДА - Київський міський голова Віталій Кличко може бути причетний до замовлення побиття свого заступника Володимира Слончака.

Про це Сагайдак сказав у коментарі УНІАН.

За його словами, Кличко неодноразово вимагав, аби Слончак написав заяву про звільнення з посади заступника голови КМДА.

Відео дня

"Проте Слончак мав у цьому питанні державницьку позицію і просив Кличка апелювати до показників його роботи. Слончака не запрошували на жодну нараду до Кличка. По суті, він став опозиціонером, оскільки не працював на фірмі Кличка і не підкорявся йому безоглядно. Тому він відмовлявся писати заяву про звільнення, і це переросло у сильну ворожнечу між ними", - заявив Сагайдак.

На його думку, сьогодні, коли "позиція Кличка похитнулася", "він хоче залякати інших. Мабуть, він хоче таким чином показати: хто не з ним, той матиме серйозні проблеми. Та з огляду на сюжет по телебаченню, де була показана зустріч Кличка з відвертим криміналом, то я розумію, що Кличко міг бути причетним і до цього факту".

Читайте такожПобитому заступнику Кличка на голову наклали 14 швів

"Я допускаю, що Кличко міг прийняти таке рішення через конфлікт із Слончаком через те, що той піддавав сумніву владу Кличка, не боявся йому заперечувати", - зауважив депутат Київради.

Також Сагайдак повідомив деталі нападу на Слончака. За словами депутата, Слончака побили біля його власного будинку. "Хтось зателефонував і попросив переставити автомобіль. Коли Слончак вийшов на парковку, до нього підбігли двоє невідомих і вдарили по голові пляшкою та почали бити", а потім нападники втекли, сказав Сагайдак.

Він додав, що Слончак повідомив, що нападники "щось говорили", але "через поганий стан він не може пригадати, що саме сказали йому нападники, пам’ятає лише, що погрожували".

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня 2018 року Кличко підписав розпорядження про призначення Слончака на посаду заступника голови Київської міськдержадміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

17 вересня пізно ввечері невідомі завдали Слончаку травми різного ступеню тяжкості. За словами речника Національної поліції Ярослава Тракала, Слончак "звернувся до одного з медичних закладів Солом’янського району столиці, після чого лікарі вже повідомили поліцію про те, що в нього стався конфлікт з невідомим, внаслідок якого він отримав травми різного ступеню тяжкості".

Конфлікт стався на вулиці Митрополита Липківського, на місце виїжджала слідчо-оперативна група. 

"Подія зареєстрована, правоохоронці проводять перевірку, вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР та надання правової кваліфікації", - зауважив речник Нацполіції. 

24 квітня 2017 року у Василькові на Київщині стався конфлікт зі стріляниною за участю на той час голови наглядової ради компанії "Київміськбуд" Слончака.