Володимир Зеленський та Дональд Трамп / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна - незалежна країна, і він не давав обіцянок розслідувати будь-які конкретні справи Генеральною прокуратурою України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський повідомив на початку зустрічі з президентом США Дональдом Трампом на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, коментуючи справу, в якій фігурує син колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантер.

Президент наголосив, що Україна є незалежною країною і він не може тиснути на генерального прокурора.

Відео дня

«Я нікому не телефонував, ні новому генеральному прокурору, я не просив його (розслідувати певну справу – УНІАН), я не тиснув на нього», - підкреслив глава Української держави.

«Я нікому нічого не винен…. Я сказав, що ми готові розслідувати. Україна - незалежна країна, ви самі знаєте. що у нас новий (генеральний прокурор України) Руслан Рябошапка - дуже гарна, чесна людина: "західник", з освітою, із західним досвідом. Чи буде він розглядати? Він повинен розглядати будь-які справи, які тут можуть бути обіцянки?», - додав Зеленський.

Читайте також"Ви все прочитали": Зеленський заявив, що Трамп не тиснув на нього під час телефонної розмови

«У нас є багато дійсно дуже важливих питань – ви знаєте, це справи, які дуже важливі для кожного українця, – це Іловайськ, це Майдан, це корупція, про яку говорив президент Трамп»,- зауважив президент України.

Як повідомляв УНІАН, в оприлюдненій стенограмі телефонної розмови президентів США і України йдеться про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера Байдена.

«Інша справа, щодо якої точиться багато розмов, - це син Байдена, що Байден зупинив судове переслідування, і багато людей бажають дізнатися про це. Тож, усе можливе, що ви зробите з генеральним прокурором, буде чудово. Байден ходив навколо і вихвалявся, що він зупинив судове переслідування. Тож, якщо ви зможете подивитися на це... Це звучить жахливо для мене», - йдеться у стенограмі.

При цьому Зеленський нібито пообіцяв, що після призначення в Україні нового генерального прокурора, ця справа буде вивчена, і що офіційний Київ буде працювати над цим розслідуванням.