Акція пройшла без провокацій / фото twitter.com/ukrpravda_news

Біля будівлі Офісу президента націоналісти палили фаєри та закликали створювати "штаб спротиву капітуляції" у зв'язку з погодженням Україною "формули Штайнмаєра".

Як передає кореспондент УНІАН, мітинг політичних партій "ВО "Свобода" і Національний корпус, а також Національних дружин і інших націоналістичних організацій тривав близько 1,5 години.

Зокрема, вони виголошували гасло "Ні - капітуляції" та заявляли про незгоду з погодженням українською стороною так званої "формули Штайнмаєра", оскільки, на їхню думку, це призведе до легітимізації контрольованих Росією бойовиків і здачі української території.

Відео дня

Читайте такожЗеленський про формулу Штайнмаєра: жодної капітуляції не буде

Під час виступу лідер Нацкорпусу Андрій Білецький заявив, що активісти повинні переходити до довгострокової акції протесту проти втілення "формули Штайнмаєра". "Якщо це не буде зрозумілим, то треба бути готовими швидко перейти до громадянської непокори. У нас є методи, як зламати їх і змусити відмовитися від так званого Мінську", - заявив Білецький.

"Ми повинні створити той самий штаб спротиву капітуляції. Ми повинні випрацювати план, повинні не тільки збиратися під прапорами, а боротися кожен день по всім областям, по вулицям наших міст і сіл", - наголосив Білецький.

На завершення мітингу близько 15 активістів запалили фаєри. Акція завершилася спокійно, без провокацій.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 жовтня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав президент і додав, що "формула Штайнмаєра" повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

"Буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством. В цьому новому законі не буде перейдено жодної "червоної лінії". Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої", - підкреслив президент.

Він також наголосив, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.