Біля ОПУ зібралось близько 200 активістів / фото "Громадське ТБ"

"Національний корпус" та "Національні дружини" пікетують Офіс президента через погодження Україною "формули Штайнмаєра".

Як передає кореспондент УНІАН, будівлю пікетують близько сотні активістів.

Учасники акції протесту впевнені, що погодження Україною "формули Штайнмайєра" - це шлях до капітуляції.

Відео дня

Читайте такожУ Мінську домовились про початок розведення військ у Петрівському та Золотому - Зеленський

Активісти тримають великий банер з написом "Ні - капітуляції!".

В акції також беруть участь активісти партії "ВО "Свобода" і інших націоналістичних організацій, кількість учасників сягає вже близько 200. Вони переконані, що "формула Штайнмайєра" є планом Москви з капітуляції України.

Серед мітингувальників є учасники бойових дій на Донбасі. Вони заявляють, що не допустять здачу українських територій.

Активісти заявляють, що розчаровані повідомленнями про погодження українською стороною тексту "формули Штайнмайєра". На їхню думку, "формула Штайнмайєра" надасть офіційного статусу контрольованим Росією бойовикам, оскільки вони будуть обрані на місцевих виборах на окупованій частині Донбасу.

Мітинг проходить спокійно.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 жовтня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмайєра".

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав президент і додав, що "формула Штайнмаєра" повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством. В цьому новому законі не буде перейдено жодної "червоної лінії". Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої", - підкреслив президент.

Він також наголосив, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.