Україна узгодила "формулу Штайнмайера" / фото УНІАН

Верховна Рада у другому читанні розглядатиме президентський законопроект щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції (№ 1029), який стосується скорочення державного фінансування партій і реформи Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як передає кореспондент УНІАН, одним з перших питань порядку денного сьогоднішнього засідання є проект постанови про створення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань правового статусу ветеранів війни.

Значна кількість законопроектів сьогодні планується до розгляду у другому читанні. Зокрема це питання удосконалення процедури звільнення і призначення членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Відео дня

Читайте такожНа засідання Ради по "формулі Штайнмаера" сьогодні прийде Зеленський, під ВР вже збираються націоналісти - ЗМІ

Серед іншого, у цьому блоці питання щодо підстав передачі справ на розгляд Великої палати Верховного суду.

У першому читанні народні депутати сьогодні розглядатимуть також законопроект про Бюро фінансових розслідувань.

Також сьогодні повторно, з пропозиціями президента, плануються до розгляду заветовані Виборчий кодекс і закон про Пласт.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 жовтня, Зеленський повідомив, що українська сторона на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдика, що погоджує так звану "формулу Штайнмайера".

Президент заявив, що "формула Штайнмайера" повинна бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.