Арахамія запевнив, що в усіх буде час висловитись / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що закон України, в який має бути імплементована так звана «формула Штайнмаєра», ще навіть не почав розроблятись.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив за результатами засідання фракції «Слуга народу» за участі президента України Володимира Зеленського та його зустрічі з керівниками парламентських політсил щодо погодження Україною так званої «формули Штайнмаєра».

Читайте такожАрахамія про погодження "формули Штайнмаєра": Зради немає навіть на 1%

Відео дня

«Є великий запобіжник для всього суспільства – «формула Штайнмаєра», щоб там не було – це окремий закон і цей закон ще навіть не розробляється», - заявив він.

«В усіх буде час, якщо вони бачать якісь непорозуміння, - висловитись, вийти на вулицю, зробити протести. Буде час, зараз це просто не на часі», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на листа спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмаєра».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра», - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної «червоної лінії».

«Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», - зазначив Зеленський, наголосивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський додав, що питання виведення російських військових з окупованого Донбасу має обговорюватися у «нормандському форматі».