Володимир Зеленський / REUTERS

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто припустив, що останнє звернення до громадян України президента Володимира Зеленського з приводу "формули Штайнмаєра" матиме позитивний ефект для влади.

Читайте такожЗеленський звернувся до українців: Київ не підписував жодних угод з "ЛДНР" (відео)

"Думаю, що цей виступ має подіяти. Принаймні, точно на прихильників Зеленського, якщо у них були якісь сумніви", – сказав він у коментарі «Обозревателю».

Відео дня

Як пояснив соціолог, КМІС не проводив спеціального дослідження щодо звернення президента. Водночас він розповів про те, якою була реакція на попередні звернення глави держави і дії влади.

"Раніше у дослідженнях ми ставили питання про підтримку тих чи інших дій влади. Здебільшого ті, хто голосував за Зеленського, підтримували їх. Близько 15% тих, хто голосував проти, також підтримували дії влади. Решта не змогли відповісти на запитання", – повідомив Паніотто.

"Щодо питання продажу землі так уже не вийшло, хоча все одно спостерігається істотне зрушення. Якщо минулого року проти такого рішення висловлювалося близько 72%, то зараз – близько 50%".