Керівна посада Шуфрича була компромісом / facebook.com/yan.dobronosov

Нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» Нестор Шуфрич заявив, що його посада голови у комітеті з питань свободи слова була «компромісом», оскільки, з його слів, партія «претендувала на 2-3 комітети».

Про це він повідомив в інтерв’ю LB.ua.

«Ми могли претендувати щонайменше на 2-3 комітети. У результаті було знайдено компроміс – лідерство в одному комітеті та посада першого заступника і заступників секретарів в інших комітетах. Мені запропонували очолити комітет зі свободи слова», – сказав він, уточнивши, що посаду запропонувала йому фракція.

Відео дня

Читайте такожШуфрич до авторів мемів про "Шуфрича не битого...": Хай спробують (відео)

Водночас на запитання журналістів, як він захищатиме журналістів від тиску його однопартійця Медведчука, той відповів: «Нащо захищати? Як я повинен захищати журналістів, які не хочуть працювати? Я не можу бути більшим католиком, ніж Папа Римський. Якщо журналісти не хочуть відстоювати свою редакційну політику і своє право на подачу інформації, я точно не можу їх у цьому захищати».

Як повідомляв УНІАН, на засіданні Підготовчої депутатської групи найбільше суперечок виникло навколо керівництва Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, головою якого пропонували обрати представника партії «Опозиційна платформа – За життя» Нестора Шуфрича

Зокрема, депутати від партії “Європейська солідарність” заявили, що такий вибір є дуже дивним. Вони наголосили, що пропонували свої кандидатури до складу керівництва в цьому комітеті, але їх пропозиції не врахували.