УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив журналістам офіційний представник Євросоюзу. "Фокус буде на проведенні реформ в Україні, які набувають форми і які ЄС підтримує. Для Євросоюзу саміт буде нагодою визнати прогрес, досягнутий Україною при проведенні реформ, зокрема конституційної реформи, реформи з децентралізації, боротьби з корупцією, судової системи, реструктуризації енергетичного сектора і покращення бізнес-клімату", - сказав він.

Читайте такожЄвросоюз ще не прийняв рішення щодо місії на Донбасі

За словами представника ЄС, Брюссель наголосить на необхідності проведення подальших реформ.

Відео дня

Крім того, саміт "буде чітким сигналом солідарності ЄС з Україною", сказав він.  "Саміт буде моментом нагадати, що ЄС підтримує Україну у цей важкий час. ЄС продемонструє сильну та принципову підтримку територіальної цілісності, суверенітету і незалежності. Це не порожні слова", - наголосив представник Євросоюзу.

Саміт розпочнеться у понеділок, 27 квітня, о 13.00 за київським часом із зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Європейської ради Дональдом Туском та головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Зустріч пройде в Будинку з химерами. Після цієї зустрічі відбудеться робочий обід.

Пленарна сесія розпочнеться о 14.30 та пройде в Адміністрації президента.

У саміті також візьмуть участь високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, комісар з питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Ган.

Очікується, що прес-конференція відбудеться приблизно о 17.00.

Це буде перший саміт після падіння режиму Віктора Януковича та підписання Угоди про асоціацію. Востаннє саміт Україна – ЄС відбувався у Брюсселі 25 лютого 2013 року.