В Естонії заявили, щшо мають проблему напливу мігрантів з України / фото fb.ru

Надзвичайний і Повноважний Посол України, екс-представник України в Раді ООН з прав людини Володимир Василенко заявив про те, що Естонія має всі підстави не допускати імміграцію в країну носіїв ідей "русского міра", в тому числі з числа українців.

Читайте такожЕстонський "подарунок": чому Естонія зажадала позбавити Україну безвізу

"Естонія як суверенна держава піклується про свою національну безпеку. А питання імміграції - це саме питання національної безпеки", – сказав він «Обозревателю», коментуючи висловлювання глави МВС Естонії Марта Хельме.

Відео дня

"Тим більше, коли мова йде про проживання в країні осіб, які не знають державної мови, які фізично і ідеологічно підсилюють ту масу населення, яка вважає себе частиною "русского мира", – підкреслив дипломат.

Він зауважив: ця заява Хельме не вказує на наявність в Євросоюзі антиукраїнських настроїв. "Естонці абсолютно нормально і лояльно ставляться до України", – запевнив Василенко.

На його думку, немає необхідності в офіційній реакції на заяву українського МЗС. "Я б не реагував, тому що вона не становить загрози для національної безпеки України", – заявив дипломат.

"Але та маса людей, яка, живучи в Естонії, не має наміру вивчати естонську мову, не заслуговує на краще ставлення до себе", – переконаний він.