Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський має дві кандидатури на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації.

Про це він розповів журналістам під час прес-марафону, який відбувається у Києві 10 жовтня, пише UA:Харків.

Читайте такожГолова ХОДА Світлична та Посол ЄС Хюг Мінгарелі домовились про нові проекти на Харківщині

Відео дня

«Знаєте, що відбувається? Як я тільки когось починаю розглядати, ось зараз з Харковом. У мене там дві кандидатури. Тільки я починаю розглядати, стільки бруду одразу починають виливати на цю людину — місцеві, не місцеві, будь-які засоби масової інформації. Тому що клани борються, не хочуть втратити нічого».

Прізвищ Зеленський не назвав. Також він розповів, що йому важко знайти кандидатури на посади голів обладміністрацій і в інших регіонах.

«Така складна ситуація з губернаторами, я вам не можу навіть... Без будь-якого впливу. Мені показують, приносять одну-дві людини на область. Ніхто не хоче. Ніхто не може. Всі кажуть, зарплата нас така не влаштовує. Знаєте, які люди приходять? Кажуть, дивіться: добре, але ж я можу заробляти, як я можу. Я не хочу навіть розмовляти з такими людьми. Тому, я знаю все. Але це відповідальність. Це моя проблема, губернатори. Я знаю», — сказав президент.

8 жовтня стало відомо, що на посаду голови Харківської облдержадміністрації претендує нардеп від «Слуги народу» Олексій Кучер. На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції була опублікована його декларація, як кандидата на цю посаду.

9 жовтня на сайті Кабміну з’явилася новина про те, що уряд розглянув проекти указів про призначення нових голів обласних адміністрацій. У цьому переліку було прізвище Олексія Кучера. За 10 хвилин новину виправили, прізвище Кучера з тексту зникло.

Раніше, 6 вересня 2019 року, Кабінет міністрів України погодив повторне призначення Юлії Світличної на посаду голови ХОДА. До сьогодні президент Володимир Зеленський не підписував указ про її призначення. 

9 жовтня стало відомо, що Юлія Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО.