Яременко запевнив, що Україна не буде діяти на шкоду національним інтересам / rbc.ua

Україна не зможе перемогти Росію в конфлікті на Донбасі зброєю, тому змушена розглядати більш складні і менш приємні суспільству варіанти завершення конфлікту.

Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Богдан Яременко, пише ТСН.

Читайте такожЗеленський про "формулу Штайнмаєра": я, як Ван Дамм, у конкретному шпагаті«Якщо б ми могли досягти завдання припинення вогню одночасно скрізь і назавжди – це було б чудово... Не можемо. Не вдається цього досягти. Тому це буде робитися поступово», – зазначив він.

Відео дня

Яременко пояснив, що Україна сподівається на мир, але не буде форсувати його досягнення шляхом зречення від національних інтересів.

«План відведення військ уздовж всієї лінії фронту є. Але це не план «А». Це не початок плану. Це ближче до кінця», – запевнив депутат.

За його словами, спочатку повинні відбутися інші кроки, зокрема, обмін полоненими та точкові розведення військ.

«Ви бачите, наскільки складно це йде, і ви бачите, що Україна не поступається ні в чому», – підкреслив Яременко.

При цьому він застеріг від інформаційних вкидань, які покликані збурювати суспільство.

Політик нагадав, що Україна перебуває у стані війни, і він, як патріот, теж хоче перемоги, проте слід враховувати реальні фактори.

«При всьому бажанні вирішити так, як ми хочемо, немає сили. Немає сили – не махай руками», – підсумував народний обранець.

Як раніше повідомляв УНІАН, при розведенні військ на Донбасі в «сіру зону» можуть потрапити підконтрольні Києву території.