У разі нових парламентських виборів на Україні переконливу перемогу отримає Партія регіонів Віктора Януковича, вважає російський політолог, директор Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Вячеслав Ігрунов.

"Якщо навіть парламент буде розпущено, перемогу на нових виборах отримає партія Віктора Януковича", - сказав він на прес-конференції в РІА “Новости”.

За даними політолога, "Партія регіонів у разі нових виборів має одержати більше 40% голосів, а враховуючи той факт, що тепер блок Юлії Тимошенко залишився без союзників, то за наслідками виборів Партія регіонів одержить і більше 50% голосів". При цьому Ігрунов вважає, що не "немає ніяких правових можливостей змінити баланс сил, що склався, не існує політичних можливостей відвернути такого роду розвиток".

Відео дня

"Нині дуже важко уявити розвиток подій, і важко бути впевненим, що Україна залишиться стабільною державою, і ми не зіткнемося з тотальною політичною кризою в країні", - зазначив політолог.

Він припускає можливість проведення "державного перевороту". "Якщо такий переворот станеться, можна чекати сплеску активності на Півдні і Сході країни, розколу України. Саме це більше за все непокоїть спостерігачів у Росії", - вказав Ігрунов.

РІА «Новини»