Очільник Київщини подав у відставку / facebook / Михайла Бно-Айріяна

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян написав заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши копію заяви про звільнення. 

Читайте такожЗеленський запропонував перенести Київську ОДА зі столиці в область

Відео дня

Причину такого свого рішення Бно-Айріян не вказав. Натомість він процитував уривок з роману Івана Багряного "Сад Гетсиманський": "Ліпше умерти раз, умерти гордо, з незламаною душею, аніж повзати на колінах і вмерти двічі — морально й фізично. Але в першім варіанті ще є шанс взагалі не вмерти". 

Декілька користувачів у коментарях до посту зауважили, що рішення про відставку Бно-Айріяна з посади голови Київської ОДА було неочікуванним.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський призначив Михайла Бно-Айріяна головою Київської обласної державної адміністрації 10 липня 2019 року.

Раніше Бно-Айріян працював помічником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, а також радника віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

З січня 2015 року займав посаду начальника управління європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

З жовтня 2016 року і до призначення на посаду голови Київської ОДА працював в ДП НЕК «Укренерго» на посаді заступника директора з комунікацій та міжнародного співробітництва.