Корнієнко озвучив наміри щодо скорочення кількості депутатів облрад / фото УНІАН

Перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначає, що кількість депутатів обласних рад необхідно зменшити.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам після презентації концепції внесення змін до Конституції в частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування.

Читайте такожЗеленський пропонує розвивати стартап-платформи в університетах

Відео дня

"Щодо кількості депутатів в облраді - ми плануємо переглянути ті кількості, які зараз. Щоб більш ефективно було. Десь на третину приблизно їх зменшити", - розповів депутат.

Він нагадав, що пропонується, аби обласна рада формувала свій виконком. Його голову надалі буде запропоновано обирати за конкурсом, подібним до того, який відбувається у центральних органах виконавчої влади.

На запитання, чи підраховували, наскільки зменшиться кількість чиновників після внесення змін до Конституції в частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування, Корнієнко розповів: "У нас зараз близько 100 тисяч депутатів місцевих рад. А їх буде близько 60 тисяч. Тобто, майже вдвічі зменшиться кількість депутатів місцевих рад".

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді внести зміни до Конституції та зменшити кількість народних депутатів до 300 і закріпити лише пропорційну виборчу систему на парламентських виборах.