Висновок підписаний фахівцем 25 жовтня / УНІАН

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський оприлюднив висновок від поліграфолога за результатами тестування на детекторі брехні.

Документ опубліковано у Telegram-каналі Дубінського.

«Дубінський Олександр Анатолійович правдиво відповів на всі питання щодо своєї непричетності до домовленості, очікування та отримання неправомірної грошової винагороди за голосування проти проекту 2047 та не знає, хто з членів комітету причетний до цього», - йдеться у висновку.

Відео дня

Також у документі зазначається, що додатково встановлено, що за час роботи у Верховній Раді «опитуваний не отримував грошових винагород чи будь-яких інших за сприяння у голосуванні законопроектів на прохання будь-яких осіб».

Висновок підписаний спеціалістом 25 жовтня.

Читайте такожРазумков сподівається, що інформація про нібито підкуп депутатів не підтвердиться

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня колишній віце-прем'єр Павло Розенко написав у Facebook, що нібито в Офісі президента України підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тис. доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-чиновника, Офіс вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що ОПУ «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в комітеті Ради пройшли детектор брехні».

«Причина - звернення до ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було прийнято рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. «майданчик Яценко» + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь в торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

Він стверджував, що як член цього комітету готовий пройти опитування на поліграфі, але вважає, що в такому разі «детектор брехні мають пройти і співробітники Офісу президента, і депутати, які є авторами скандальних законопроектів цього скликання, що викликають у залі підозру в можливій корупції» .

При цьому Дубінський назвав 8 законопроектів, які викликають сумнів у цьому контексті.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики мають пройти перевірку на детекторі брехні з приводу можливого отримання грошей за голосування в комітеті. Того ж дня Дубінський пройшов перевірку на поліграфі.