Айварас Абромавичус / фото: УНІАН

Народний депутат і колишній журналіст Олександр Дубинський пояснив суть конфлікту між екс-главою МЕРТ Айварасом Абромавичусом та екс-депутатом Ігорем Кононенком. За його словами, і Абромавичюс, і Кононенко здійснювали незаконні дії.

Читайте також"Чорний банкір": нардеп нагадав про темне інвестиційного минуле Абромавичуса

Відповідний коментар Дубинський дав литовському виданню Lrytas.lt. Журналісти попросили депутата прокоментувати гучний відхід Абромавичуса з посади міністра економіки після незгоди з депутатом Ігорем Кононенком, який в медіа називався "чорним касиром Президента Порошенка".

Відео дня

Видання звернуло увагу на те, що саме Дубинський був однією з ключових фігур, що розкрили схеми політичної корупції, пов'язаної з Кононенком.

“Абромавичус не хотів погоджувати з Кононенком кандидатуру заступника міністра економіки. Вся ця історія була представлена, як нібито Кононенко поганий (і ми це прекрасно знаємо), а Абромавичус хороший. Але це - неправда. Тому що приклад дзвінка до прокурора і прямі вказівки перевіряти цього бізнесмена, а цього не перевіряти, це як "Я від Кононенка", це те ж саме, чим займався Кононенко. Він пішов на скандал з Кононенком, щоб представити себе у вигляді борця за справедливість, хоча ми всі прекрасно знаємо, що він був партнером Валерії Гонтарєвої і прекрасно розумів, як робиться бізнес в Порошенка", – зазначив Дубинський.

Нагадаємо, в 2016 році Абромавічус прийняв рішення піти у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з заявою міністра, таке рішення прийнято у зв'язку з політичним тиском з боку тодішнього народного депутата від «Блоку Петра Порошенка», першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка та АП.

Дубинський також розповів журналістам, що в 2015 році Абромавичус здійснив незаконний тиск на виконуючого обов'язки головного прокурора Київської області Ігоря Грабця, за що йому загрожувала кримінальна відповідальність.