Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України у жовтні надіслало Російській Федерації три ноти протесту у зв'язку з незаконним відправленням так званих "гуманітарних конвоїв" на Донбас.

Читайте такожНа Донбас в'їхав черговий російський "гумконвой"

Про це повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко у мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Жоден протиправний крок з боку РФ щодо України не залишається без реагування з боку МЗС. Всі три контрабандних "конвої" РФ, які у жовтні незаконно потрапили на тимчасово окуповану частину території України, мали наслідком ноту протесту російській стороні", - заявила Зеленко.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня у МНС Росії заявили про відправлення на тимчасово окуповані території Донбасу чергового «гуманітарного конвою».

Крім того, спостерігачі ОБСЄ заявляли, що 24 жовтня конвой з 16 транспортних засобів перетнув неконтрольовану урядом України ділянку українсько-російського кордону на Донбасі.

Також в ОБСЄ зафіксували, що 25 жовтня конвой з 27 транспортних засобів прибув у російський пункт пропуску «Донецьк». Після перевірки російськими прикордонниками цей конвой рушив на окуповану територію України.

Довідка УНІАН. Росія з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані «гуманітарні конвої». Митну та прикордонну служби України до огляду цих вантажівок не допускають.

У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги».