За словами Дещиці, лише в Польщі впродовж останніх двох років зафіксовано до десяти випадків затримання українців на вимогу РФ  / Фото УНІАН

Затримання в Польщі українського активіста і ветерана АТО Ігоря Мазура відбулося на підставі запиту Росії в Інтерпол і є не першим випадком в Польщі.

Читайте такожМазуру завтра оберуть запобіжний захід – Денісова

Про це на своїй сторінці у Facebook написав посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Відео дня

«Це вже не перший випадок, коли РФ використовує міжнародні правоохоронні органи для політичних переслідувань. Лише в Польщі впродовж останніх двох років зафіксовано до десяти таких випадків. Однак, поки ці справи лише в стадії вивчення та розгляду і польська сторона жодного нашого бійця Росії не передала», - повідомив він.

За його словами, у судовому засіданні, яке має відбутися в найближчі дні, візьме участь Генконсул України в Любліні.

«В постійному контакті перебуваємо з МЗС, МВС, Офіс Омбудсмена, ВРУ, Генпрокуратурою, депутатами, а також з нашими польськими партнерами в МЗС, Сеймі, Офісі Омбудсмена, активістами і громадськими діячами», - запевнив Дещиця.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Польщі за запитом РФ затримали одного з лідерів "УНА-УНСО", ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура з позивним "Тополя". Пізніше з ним зустрівся український консул. МВС України у зв'язку з затриманням Мазура привернуло увагу Інтерполу до спроби РФ неправомірно використовувати його інструменти для політично мотивованих переслідувань українців. У Києві під посольством Польщі пройшла акція в підтримку Мазура.