Рада розгляне законопроекти по ринку землі \ УНІАН

Сьогодні Верховна Рада першим питанням у першому читанні має розглянути законопроекти щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Читайте такожПротивники продажу землі принесли під будівлю Ради свиню в труні

Як передає кореспондент УНІАН, у порядку денному є низка законопроектів, які також стосуються питань земельних відносин. Зокрема, це питання щодо використання земель оборони.

Відео дня

Серед іншого, сьогодні планується включити до порядку денного та ухвалити рішення стосовно законопроекту щодо внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства.

Крім того, депутати мають внести зміни до складу деяких комітетів та тимчасової слідчої комісії щодо інформаційних телеканалів.

Серед іншого депутати мають обрати представника парламенту у конкурсній комісії з визначення складу наглядової ради "Експортно-кредитного агентства".

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів планує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.

11 листопада на Погоджувальній раді депутатських фракцій і груп Верховної Ради було ухвалено рішення розглянути законопроекти про ринок землі в першому читанні в середу, 13 листопада.

Того ж дня на знак протесту проти продажу землі аграрії перекривали дороги у 13 областях.

13 листопада біля Верховної Ради відбулися дві акції: проти продажу земель сільськогосподарського призначення та на підтримку відкриття ринку землі.