На плакаті, який символізує пам'ятник, зображена фігура боксера з обличчям Вадима Столара

Місто має знати своїх героїв, особливо тих, які реально керує столицею.

Під таким гаслом сьогодні, 21 листопада, у Києві пройшла акція протесту проти корупції і «будівельної мафії» в місті. Організаторами акції виступила жіноча арт-група Angry Birds, участь у ній взяли близько 200 киян.

Близько 11 ранку біля Бессарабської площі почали збиратися кияни з плакатами «Столар – справжній мер», «Столар багатий – красти не буде», «Дешеве житло для нищебродів», «Брати Горові – крутіші за братів Кличків». П'єдесталом слави для одіозного забудовника, якого називають «сірим кардиналом» Києва, вибрали порожнє місце колишнього монумента Леніну – саме тут і встановили «пам'ятник» Вадиму Столару.

Відео дня

На плакаті, який символізує пам'ятник, зображена фігура боксера з обличчям забудовника Вадима Столара – таким чином організатори спробували показати жителям столиці «справжнє обличчя» міської влади.

«У Києві є офіційний мер Віталій Кличко, якого всі знають. Але реально управляє і керує столицею інший чоловік – Вадим Столар, який при цьому залишається в тіні. Ми вважаємо несправедливим той факт, що всі «лаври» отримує один Кличко, адже головна заслуга в тому, на що сьогодні перетворюють Київ, належить саме Столару», - розповіли учасники акції.

«Пам'ятник» встановили на порожньому місці колишнього монумента Леніну

Встановлений «пам'ятник», за їхніми словами, має стати публічним визнанням того вкладу в розвиток міста, який роблять непублічні члени команди київського міського голови Віталія Кличка.

«Люди практично нічого не знають про Столара і братів Горових – але саме вони є «смотрящими» за сферою будівництва, і саме їм кияни платять «зверху» за кожен введений в експлуатацію квадратний метр».

На акції зазначалося, що корупція в будівельному бізнесі досягає колосальних розмірів і вибудувана таким чином, що за кожний квадратний метр людям доводиться доплачувати «будівельній мафії» 10-20 доларів зі своїх кишень. За словами активістів, житло в Україні подешевшає лише тоді, коли буде переможена корупційна схема Столара-Горових.

Після мітингу учасники акції пройшли до БЦ «Парус» на вулиці Мечникова, в якій розташовані офіси Вадима Столара і братів Горових.

Поспілкуватися з самими забудовниками учасникам акції не вдалося – ні Столар, ні Горові до народу не вийшли. Однак активісти не втрачають на це надії - мітинги під «Парусом» тепер обіцяють проводити щотижня.